MALTA
ЛЕТО
2020
6
ДЕНА /
5
НОЌЕВАЊА –
АВИОНСКИ
ПРЕВОЗ
Малта е мала и густо населена, фасцинантна островска држава во центарот на Медитеранот, веднаш
под Сицилија. Се состои од пет острови, најголемиот Малта, потоа Гозо, Комино , Филфла и Коминото.
Плени со својата безвременска убавина , прекрасни песочни плажи и морско синило. Тесни улички,
романтично возење со чамци, интересни градби, тврдини и катедрали воодушевуваат со својата
убавина…
Програма
Прв ден
Скопје
-
Малта
Полетување од Скопје за Малта со
Wizz Air
во
13:20
часот секој
четврток и сабота. По слетување во Малта во
15:0
0 часот по
локално време, организиран превоз со автобус до хотел.
Сместување.
Ноќевање.
Втор до последен ден
Малта
Појадок.
Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки.
Ноќевање.
Последен ден
Малта
-
Скопје
Појадок.
Организиран превоз до аеродром. Лет со
Wizz
Air
во
15:50
часот по локално време од Малта за Скопје
секој вторник и четврток.
Слетување во Скопје во
17:30
часот.
Цена
130
8.034
мкд
СО
ПОЈАДОК
+
ТРАНСФЕР
Цена од
140
8.652
МКД
5
Bayview Hotel 3* - Silema
Цени
по
лице
на
ден,
ноќевање
со
појадок
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
02.04
07.04
14.04
30.04
08.04 -13.04
01.09
30.09
01.05
30.06
01.10
24.10
01.07
31.07 01.08
31.08
Стандардна соба со балкон
2-4
38
44
39
56
63
Стандардна соба со балкон поглед море
2-3
50
54
51
69
75
Еднокреветна соба со балкон
1
75
88
78
113
125
Доплата за Полупансион
за возрасни
На ден
15
15
15
15
15
Доплата за Полупансион за деца
На ден
8
8
8
8
8
Возрасен на дополнително легло
На ден
24
24
24
24
24
Дете од 2 –
11,99 години
На ден
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
Попуст за резервации направени до 29.02.2020 –
5% (период на престој 02.04
-31.10.2020)
Gillieru Hotel 3* - Saint
Paul’s
Bay
Цени
по
лице
на
ден,
ноќевање
со
појадок
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
01.05
31.05
01.10
24.10
01.06
30.06 01.07
31.07 01.08
30.09 01.09
30.09
Стандардна соба со балкон
2-3
34
46
56
61
56
Стандардна соба со балкон поглед море
2-3
47
59
69
74
69
Еднокреветна соба со балкон
1
53
66
75
80
75
Доплата за Полупансион за возрасни
На ден
21
21
21
21
21
Доплата за Полупансион за деца
На ден
11
11
11
11
11
Возрасен на дополнително легло
На ден
-25%
-25%
-25%
-25%
-25%
Дете од 2 –
11,99 години
На ден
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
Попуст за резервации направени до
31.03.2020
1
5% (период на престој
01.05-31.10.2020)
Diplomat Hotel 3* - Silema
Цени
по
лице
на
ден,
ноќевање
со
појадок
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
01.05
30.06
01.10
24.10
01.07
30.09
Стандардна соба со балкон
2-4
45
57
Стандардна соба со балкон поглед море
2-2
62
73
Еднокреветна соба со балкон
1
73
84
Доплата за Полупансион за возрасни
На ден
12
12
Доплата за Полупансион за деца
На ден
8
8
Возрасен на дополнително легло
На ден
-25%
-25%
Прво дете од 2 –
11,99 години
Бесплатно
Бесплатно
Второ дете
од 2 –
11,99 години
На ден
-50%
-50%
Попуст за резервации направени до
31.03.2020
1
5% (период на престој
01.05-31.10.2020)
Kennedy Nova Hotel 4* - Silema
Цени
по
лице
на
ден,
само
сместување
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
01.05-31.05 01.06-30.06 01.07-31.07 01.08-31.08 01.09-30.09 01.10-24.10
Комфорт соба
2-4
52
53
66
70
66
64
Стандардна соба со балкон
2-2
74
77
93
94
93
86€
Еднокреветна соба со балкон
1
83
86
113
116
113
109€
Доплата за појадок за возрасни
На ден
3
3
3
3
3
3
Доплата за појадок за деца
На ден
2
2
2
2
2
2
Доплата за Полупансион за возрасни
На ден
21
21
21
21
21
21
Доплата за Полупансион за деца
На ден
11
11
11
11
11
11
Доплата за Полн пансион за возрасни
На ден
33
33
33
33
33
33
Доплата за Полн пансион за деца
На ден
16
16
16
16
16
16
Дете од 2 –
11,99 години
На ден
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
3-
то лице
-25%
-25%
-25%
-25%
-25%
-25%
4-
то лице
-30%
-30%
-30%
-30%
-30%
-30%
Попуст за резервации направени до
31.03.2020
1
0% (период на престој
01.05-31.10.2020)
Plaza Hotel 3* - Silema
Цени
по
лице
на
ден,
ноќевање
со
појадок
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
01.04
30.04
01.05
30.06
01.10
24.10
01.07
30.09
Стандардна соба
2-3
38
44
59
Стандардна соба со балкон поглед
море
2-3
50
57
71
Супериор соба со балкон поглед море
2-4
56
63
78
Еднокреветна соба
1
58
62
81
Доплата за Полупансион за возрасни
На ден
14
14
14
Доплата за Полупансион за деца
На ден
7
7
7
Возрасен на дополнително
легло
На ден
-25%
-25%
-25%
Деца од 2 –
6,99 години
На ден
Бесплатно
Бесплатно
Бесплатно
1-
во дете од 7
-
15,99 години
На ден
Бесплатно
Бесплатно
Бесплатно
2-
ро дете од 7
-
15,99 години
На ден
-50%
-50%
-50%
Попуст за рана резервација:
12% попуст
за резервации направени од 13.11.2019
-
31.01.2020 (период на престој 01.04 –
31.10.2020)
10% попуст за резервации направени од 01.02 –
29.02.2020 (период на престој 01.04 –
31.10.2020)
10% попуст за резервации направени од 01.03 –
31.03.2020 (период на престој 01.05 –
31.10.2020)
ДЕНОВИ НА ЛЕТОВИ
02.04.2020
24.10.2020
Поаѓање
(SKP
MLA)
Враќање
(MLA
SKP)
Секој четврток и сабота
Секој вторник и четврток
ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзија
Денови
Поаѓање
Период
Возрасни
Деца 04
-
12 год
Valetta & Malta (
полудневна
)
Понеделник
Понеделник
Наутро
Попладне
Јули –
Септември
Октомври –
Јуни
41€
17€
Gozo Experience
(целодневна, вклучен ручек)
Понеделник
Наутро
Цела година
63€
25€
М
dina
целодневна, вклучен ручек
)
Вторник
Петок
Наутро
Цела година
55€
25€
М
dina
полудневна
)
Вторник
Петок
Наутро
Цела година
29€
12€
Malta Under The Stars
Вторник
Петок
Навечер
Цела година
28€
Бесплатно
Harbour Cruise
(полудневна)
Среда
Попладне
Цела година
34€
14€
Цените се изразени по патник и важат исклучиво при резервација на комплетниот аранжман!
Soreda Hotel 4* - Saint
Paul’s
Bay
Цени
по
лице
на
ден,
полупансион
Тип на соба
Макс.
лица во
соба
01.05
31.05
01.10
24.10
01.06
30.06
01.07
28.08
29.08
30.09
Стандардна соба со балкон
2-4
45
49
64
54
Фамилијарна соба со 1 спална
2-4
55
59
74
64
Фамилијарна соба со 2 спални
4-6
53
56
71
61
Еднокреветна соба
1
Доплата за
AI
за возрасни
На ден
15
15
15
15
Доплата за А
I
за деца од 4
-
12,99 години
На ден
7
7
7
7
1-
во дете
од 4
-
12,99 години
На ден
-75%
-75%
-75%
-75%
1-
во и 2
-
ро дете од 2
-
3,99 години
На ден
Бесплатно
Бесплатно
Бесплатно
Бесплатно
2-
ро дете од 4
-
12,99 години
На ден
-50%
-50%
-50%
-50%
3-
то и 4
-
то возрасно лице
На ден
-35%
-35%
-35%
-35%
5-
то и 6
-
то возрасно лице
На ден
-35%
-35%
-35%
-35%
Попуст за резервации направени до
31.03.2020
1
5% (период на престој
01.05-31.10.2020)
Во цената е вклучено:
-
Хотелско сместување
-
Трансфер на релација аеродром –
хотел –
аеродром
Во цената не е вклучено:
-
Авионски превоз со
Wizz Air
на релација Скопје –
Малта –
Скопје
-
Багаж
-
Патничко –
здравствено осигурување
-
Туристичка такса (се плаќа во хотел)
-
Индивидуални трошоци
Важна напомена
:
Цените се изразени во евра
,
по патник. Плаќање исклучиво во денари
1 eur -
61.8 мкд
Плаќање при резервација 100% и нема можност за откажување, менување на термин или
менување на имиња
За ова патување е потребен валиден биометриски пасош со минимум важност од 90 дена од
денот на патувањето
Останатите општи услови на патување
на Корали Травел и СКТМ важат,освен горенаведеното